Handel in stad en gemeente

Winkels en winkelgebieden zijn essentieel voor de dagelijkse voorziening, als werk- en ontmoetingsplek en als kloppend hart van onze steden en gemeenten. De detailhandel in Vlaanderen kent jaarlijks een omzet van ruim 55 miljard euro. De sector is een belangrijke werkgever met meer dan 140.000 werknemers en 90.000 zelfstandigen in Vlaanderen.

De detailhandel is echter in snel tempo grondig aan het veranderen. De gevestigde ‘klassieke’ detailhandel, vooral in de centra van de kleinere steden, komt onder druk te staan. 

Ondersteuning nodig ? Contacteer je adviseur lokale ondernemersvereniging/regioveranwoordelijke.

Naar de kern: Leopoldsburg gaat voor "made in Leopoldsburg'

leopoldsburg

UNIZO Heist op den Berg en het nieuwe administratieve centrum

In Heist komt een Nieuw Administratief Centrum. UNIZO Heist ziet vier grote clusters die de komende jaren bepalend zijn voor Heist-centrum. Je leest er alles over in deze nota of in de pers.

heist op den berg

 

Toch geen groot winkelcomplex in Kampenhout-Sas

winkelcomplex kampenhout

 

Stad Lier: geen uitbreiding, wel verbetering van de kwaliteit van het winkel- en belevingsaanbod

 

Kernwinkelgebied lier

De stad Lier heeft een beleidsvisie detailhandel uitgewerkt waarbij het kernwinkelgebied van de stad wordt versterkt, grootschalige detailhandel de juiste ontwikkelingskansen krijgt (lees: slechts beperkte uitbreidingsmogelijkheden krijgt en echt complementair moet werken met het kernwinkelgebied) en er ook aandacht is voor de winkelbehoeften van de deelgemeenten (dagelijkse boodschappen)